Ondersteuning bij op koers brengen en houden van je werkleven

 

Altijd op koers

Stel je eens voor dat je dagelijks vol zit met energie, dat je met veel enthousiasme en zelfvertrouwen iedere uitdaging aangaat en geweldige resultaten behaalt.

De meesten beginnen met heel veel energie en enthousiasme aan hun eerste werkdag, maar op een gegeven moment kan hier een kanteling in komen. Je begint te twijfelen aan je eigen capaciteiten, je mist motivatie om de dag te beginnen en tijd te investeren in jezelf.

Heb jij scherp wat je nodig hebt om te voorkomen dat je jouw potentieel verspilt, het werk een sleur wordt en je uitgeblust het weekend in gaat?

Onze mentoring zet je in beweging om de juiste stappen te ondernemen jouw volle potentieel te ontwikkelen en tot je recht te komen in werk. Neem de regie in eigen hand blijf baan fit, ontwikkel jouw volle potentieel, haal voldoening uit je werk en maak impact.

CEO Mentoring

De impact coaching zet je in beweging om als founder, directeur, of medewerker de juiste stappen te kunnen zetten om jouw volle talent potentieel te ontwikkelen en tot je recht te komen in werk. Het geeft je inzicht welke hulpbronnen je nodig hebt om vanuit passie, een rotsvast geloof in eigen kunnen en met groeimotivatie te werken. Het houd je scherp, voorkomt dat werk een sleur wordt en dat je jouw talent potentieel verspilt.

In deze mentoring creëer je bewustwording over wat jouw persoonlijke effectiviteit en voldoening in het werk aandrijft. Je reflecteert op je Dantefactor (de wetenschappelijke voorspeller van persoonlijke effectiviteit en tevredenheid). Aan de hand van het Impact In Werk Kompas monitor hoe je actuele verbinding is met het werk. En je leert om op zoek te gaan om zelfstandig de juiste acties te kunnen zetten, om in het dagelijkse werk nog beter tot je recht te komen en impact te maken.

Resultaat voor jezelf en het bedrijf

  • Je hebt helder inzicht in wat jij nodig hebt om voldoening te halen uit je werk en impact te maken
  • Je weet welke hulpbronnen je in het dagelijkse werk moet activeren om gepassioneerd, met zelfvertrouwen en groeimotivatie te werken
  • Je hebt een sterk handvat om zelfstandig richting te kunnen geven aan je persoonlijke ontwikkeling in de dagelijkse praktijk
  • Je leert om jezelf de juiste vragen te stellen om effectief te blijven in werk en je talent potentieel te benutten
  • Het bedrijf voorkomt verspilling van talent, energie en geld waardoor bedrijfsdoelen sneller gerealiseerd worden

Medewerker Mentoring

In dit traject leer je de mindset en vaardigheden om anderen te leren hoe zij betere resultaten bereiken en voldoening halen uit werk. Het is hét antwoord op de groeiende behoefte om meer eigenaarschap te kunnen leggen bij de medewerkers door middel van collegiale coaching. Een methodiek ontwikkeld op de wetenschappelijke voorspellers voor het realiseren van organisatie, team en individuele werkeffectiviteit en tevredenheid.

Een programma waarmee je medewerkers leert om zelf richting te geven (impact kompas) aan datgene wat hen drijft en welke persoonlijke en situationele hulpbronnen (werkcondities) zij nodig hebben om volledig tot hun recht te komen.

  • Je voelt je zelfverzekerd om je medewerkers of collega’s te coachen om het beste uit zichzelf te halen
  • Je kunt oprechte verbinding maken met je medewerkers of collega’s en hen helpen te verduidelijken wat zij nodig hebben, beter te presteren en voldoening te halen uit het werk
  • Je creëert een open mindset en cultuur waar het normaal is dat medewerkers of collega’s elkaar helpen en beter tot hun recht te komen
  • Je hebt een gespreksvorm ontwikkeld waarmee je de juiste condities schept voor een positief werkklimaat met A-Players en een bedrijf waar je graag voor werkt

Je leert herkennen en voorkomen dat je energie en enthousiasme weglekt, je het geloof in jezelf verliest en je een dip in je groeimotivatie krijgt.