Ons Playmaker Platform – hier komt alles samen.

Dit platform is gemaakt voor iedereen die voor zichzelf en anderen van waarde wil zijn om met meer passie, voldoening en impact te werken. Een gids die je helpt om zelf persoonlijk leiderschap te nemen en je helpt de juiste koers te varen voor je werkleven. Het belangrijkste wat je op het platform kunt vinden, is het Dantefactor kompas. Dit kompas geeft het niveau weer van de ervaren passie, het geloof in de eigen kwaliteiten en de motivatie om te groeien voor de werkzaamheden die je uitvoert voor het bedrijf. Door het kompas iedere keer in te vullen kun je zien wat jouw Dantefactor score is en kun je reflecteren op jouw huidige situatie en dit veranderen naar een gewenst resultaat. Ook kan jouw bedrijf op anonieme wijze zien waar de organisatie bij hun medewerkers goed of niet goed scoort. Wat vervolgens kan worden verbeterd zodat jij jouw werkzaamheden weer optimaal kunt uitvoeren.

Naast het kompas kun je ook je eigen koersplan samenstellen. Acties waarmee jij jezelf kunt verbeteren of doelen die je wilt stellen voor aankomend half jaar of jaar. Met je koersplan kun je deze doelen en acties controleren en jezelf blijven gidsen. Weet je het even niet meer, dan kun je binnen je organisatie opzoek gaan naar een Playmaker. Dit is een persoon die opgeleid is om peer coaching en waarde dialogen te voeren. Deze gesprekken kunnen verhelderend, begeleidend of gidsend voor jezelf zijn, waardoor je gewoon weer verder kunt. Verder zijn er nog video’s, trainingen en allemaal andere tools die jou helpen om zelf de juiste koers in het werk te bepalen.

Waarom laat je je werknemers dit kompas invullen?

Wanneer je medewerkers het kompas invullen dan zullen zij reflecteren op passie, overtuiging en groeimotivatie en 8 essentiële persoonlijke en situationele hulpbronnen. Die voor werknemers maar ook voor CEO of ondernemer van belang zijn. Je krijgt hierdoor een helder inzicht in hoe je het volle potentieel van medewerkers benut en daardoor duurzaam inzetbaar en gemotiveerde werknemers houdt. De uitkomst is omgezet in een uitgebreid overzicht met een persoonlijk koersplan. Het verhoogd het bewustzijn van datgene wat medewerkers stimuleert om ertoe te kunnen doen en effectief te zijn.

De 8 hulpbronnen waar het over gaat zijn:

  • Groeimogelijkheden

  • Kennis & vaardigheden

  • Autonomie

  • Diversiteit van werkzaamheden

  • Collegialiteit

  • Leiderschapsstijl

  • Beleid

  • Financiële beloning

Hulp of interesse?

Op dit moment is het platform alleen beschikbaar voor medewerkers van een organisatie en voor CEO en Ondernemer. Wil je je aanmelden om het platform te gaan gebruiken zodra dit mogelijk is op individuele basis? Meldt je dan nu aan, en jij bent de eerste die het platform kan gaan gebruiken.

Voor onderwijs:

  • plannen voor de toekomst om als school gebruik te maken van het platform in het kader van een leven lang leren.

Middelbaar onderwijs: Nog niet met werkgevers, maar de school als opdrachtgever en ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs: stages –  ter voorbereiding