OVER ONS

The Playmakers dat zijn wij: een energiek, gepassioneerd en divers team. Vanuit totaal verschillende richtingen samen gekomen vanwege één gemeenschappelijk doel: zorgen dat werknemers volledig tot hun recht komen.

De oprichters

Jos van Snippenberg:

Ik kom uit de wereld van sales, consultancy en harde commercie. Na het uitvallen op de MEAO – da’s een soort middeleeuwse middelbare commerciële en administratieve opleiding – klom ik met toegewijde zelfscholing omhoog op de carrierèladder. Totdat ik voor een functie werd geweigerd wegens het ontbreken van ‘t juiste papiertje. In die gemiste kans bleek jaren later mijn kans te schuilen om iets te betekenen voor anderen.

Mijn ultieme drijfveer als Playmaker is om te zorgen dat iedere werknemer de kans krijgt om zijn volledige potentieel te laten zien. Ik ben van mening dat leeftijd en diploma alleen niet maatgevend zijn voor goed functioneren, maar de passie voor werk, geloof in het eigen kunnen en de wil om te groeien.

Maaike Huisman:

Als HR-professional in verschillende bedrijven merkte ik dat werkgevers vooral geïnteresseerd zijn in functieprofielen en beoordelingssystemen in plaats van in hun mensen. Bij één opdrachtgever hing zó’n ongezonde sfeer; mensen konden zichzelf niet zijn en conflicten werden niet uitgesproken. Toen ik niet mocht ingrijpen, voelde ik me machteloos en raakte ik burn-out.

Hier ben ik weer uitgekomen met een heel helder doel: ik wil zorgen voor een werkomgeving waarin mensen de ruimte krijgen om het beste uit zichzelf te halen. Nu ik als coach doe waar ik zelf in geloof, heb ik veel meer veerkracht, energie en motivatie, dat gun ik iedereen.

Hoe het begon

Jos leerde Maaike in 2014 kennen via Twitter omdat we hetzelfde artikel deelden. Los van elkaar hielden we ons bezig met hetzelfde vraagstuk: Hoe zorg je ervoor dat werknemers volledig tot hun recht komen?

Jos had op dat moment het Dantefactor Kompas ontworpen en wetenschappelijk laten valideren: een online vragenlijst als leidraad om mensen intrinsiek te motiveren effectief en tevreden te zijn in werk. Maaike gebruikte het kompas als coach in haar praktijk, maar vond het geschikter voor bedrijven.

En zo geschiedde dat we onze krachten bundelden en in 2016 The Playmakers werd geboren. Na het bewijzen van onze aanpak in de praktijk besluit Maaike om in Oktober 2018 uit The Playmakers te stappen. Maaike blijft haar expertise op projectbasis inzetten en gaat daarnaast, als zzp’er, weer de HR wereld in. Jos maakt een doorstart en geeft leiding aan de volgende ondernemingsfase. Binnenkort presenteert The Playmakers het volledige team.

Geïnteresseerd naar onze aanpak? mail ons gerust! Vinden we leuk.