Het begin

Wij willen bijdragen aan een wereld van werk waar mensen echt gezien worden en ertoe doen. Zo kleuren we de wereld een beetje mooier.

Ons verhaal

Wij willen bijdragen aan een wereld van werk waar mensen echt gezien worden en ertoe doen. Zo kleuren we de wereld een beetje mooier.

The founding partners

In maart 2016 richtte Jos van Snippenberg en Maaike Huisman The Playmakers op. Met als doel bij te dragen aan een wereld van werk waar mensen gezien worden en ertoe doen.

De aanleiding:

Jos van Snippenberg: "Het begon voor mij al in mijn jeugd, ik wilde van betekenis zijn. Ik volgde een onderwijspatroon gelijk aan dat van mijn ouders en koos voor een beroep met aanzien. Tenminste, dat dacht ik; ik ging de commercie in. Ik wilde graag verkoop directeur worden dus behaalde ik in mijn avonduren mijn BBA. Ik dacht dat dit de weg vrij zou maken om te kunnen vlammen. Ik liep over van ideeën en creativiteit maar sneeuwde onder door het politieke spel. Ik nam uiteindelijk ontslag en koos ervoor om autonoom te zijn. Tijdens een van mijn trainingen met niet ontvankelijke deelnemers kreeg ik de behoefte om me te verdiepen in het gedrag van mensen. Dit leidde tot de onderzoeksvalidatie naar de voorspellers van werkeffectiviteit en gaf mij een boost. Ik had iets, deed ertoe, en vanaf dat moment wilde ik alleen nog maar bijdragen aan een wereld waarin mensen met plezier hun volle potentieel benutten en ertoe doen."

Maaike Huisman: "Het begon voor mij eind 2014 toen ik in een interim HR opdracht werkzaam was bij een bedrijf waar ik me niet gezien voelde. Ik zag daar afspraken en interacties tussen mensen die belemmerend werkten op de betrokkenheid en het succes van het team. De onrust tussen de mensen ging me aan het hart en ik deelde mijn observatie met de opdrachtgever. Die herkende de aandachtspunten maar hield vast aan de inhoudelijke resultaatafspraken. Het voelde alsof een deel van mijn passie en kwaliteiten ‘on hold’ stonden. Het gevolg was dat ik in korte tijd vervreemd raakte van mijzelf en van mijn werk. Uiteindelijk kwam ik in een burn-out terecht. In het herstelproces leerde ik om mijn eigen plek in te nemen en mijn behoeften en wensen expliciet de delen. Dát was voor mij het moment dat ik me voornam om de werkomgeving binnen bedrijven te transformeren naar een plek waar iedereen gezien wordt en de ruimte krijgt om bespreekbaar te maken wat er voor hem of haar toe doet”

The Playmakers maakt bespreekbaar wat ertoe doet en heeft ontvankelijkheid, nieuwsgierigheid en lef als leidende bedrijfsprincipes. In ons team mixen we de 30 jaar ervaring van sales, marketing, consultancy, training & development en human resources met nieuwe inzichten.

Wij begrijpen hoe je een werkcontext creëert waar mensen gemotiveerd zijn om het beste van zichzelf te geven.

We transformeren het "moeten" presteren en bieden een nieuw perspectief voor het "willen" presteren.

Jos van Snippenberg en Maaike Huisman

Ons "klank board"

The Playmakers hebben enorme ambities. Om grote stappen voorwaarts te maken hebben wij een "klank board" geïntroduceerd. Dit is een team van professionals die ons gedachtegoed ondersteunen. Daarnaast voorzien zij in gevraagd en ongevraagd advies om ons scherp te houden in het behalen van onze ambities.