De strijd van Tim versus Avicii

Leider, durf jij voor te gaan?
16 april 2018

De strijd van Tim versus Avicii

Het schokkende bericht dat Tim Bergling op 28 jarige leeftijd is overleden zet de hele muziekwereld op zijn kop. Alias Avicii brak Tim in 2011 internationaal door als gepassioneerd componist met zijn hit Levels, hiermee was een nieuwe “Bach” geboren. In zeven jaar tijd transformeerde Tim Bergling in de artiest Avicii, maakte passie plaats voor angst en stress en werd zijn Playzone een complete nachtmerrie.

Het nieuws pakt ook ons en zet direct aan om de documentaire True Stories op Netflix te kijken. Levan Tsikurishvili, de initiatiefnemer, legt in 2016 tragisch vast hoe Tim worstelt met de rol van Avicii en geeft pijnlijk weer hoe de “werk omgeving” de mens Tim volledig negeert en alleen oog heeft voor prestatie en geld. Zelfs het belang van Tim’s gezondheid wordt overschaduwt door de omgevingsdruk om te performen.

Wat heeft dit nu met The Playmakers te maken? De documentaire over Tim als artiest, mens en ondernemer laat paralellen zien met het dagelijkse werkleven. Wij hebben in het afgelopen jaar ervaren wat het effect is als je voorbij gaat aan persoonlijke gevoelens en intrinsieke drijfveren en alleen communiceert in doelen en targets. In deze situaties was een kille werkcultuur voelbaar, stelden medewerkers zich passief op en hadden angst om fouten te maken. Er was sprake van een schijncultuur, waarbij de klanten niet de aandacht kregen waar zij naar zochten en waar uitgevoerde opdrachten onder de kwaliteitsmaat bleven.

Ook de onderlinge sfeer was om te snijden doordat medewerkers elkaar de schuld gingen geven als zaken niet lekker liepen of door elkaar volledig uit de weg te gaan.

Om iedere medewerker tot zijn recht te laten komen en effectief te laten bijdragen aan het hogere doel van het bedrijf, is het essentieel om op een andere manier met elkaar om te gaan. Hiervoor introduceerde wij een nieuwe rol; The Playmaker. Een in het bedrijf opgeleide medewerker die verantwoordelijk is voor het voeren van waardevolle gesprekken met zijn collega’s over passie, overtuiging en groeimotivatie. Hierin wordt gesignaleerd wat belangrijk is voor de medewerkers in de werkcontext en dit wordt op reguliere basis bespreekbaar gemaakt.

Het mogelijk maken dat medewerkers kunnen reflecteren op datgene er voor hen toe doet geeft ruimte en verhoogt het vertrouwen. Hierdoor kun je voorkomen dat medewerkers ongezien afglijden naar ontevredenheid of verzuim. Het werkt in deze juist preventief want je kunt snel zichtbaar maken welke gebieden uit de werkomgeving een positieve boost kunnen geven aan het persoonlijke welbevinden en het resultaat.

Ik ontdekte dat ik dat ik eigenlijk introvert ben, en dat het niet uitmaakt wat anderen van mij denken

Tim Bergling  – True Stories 2017

 

Playmaker Team
Playmaker Team
THE PLAYMAKERS willen de wereld van werk mooier kleuren en dragen bij aan een wereld waarin ieder mens met plezier betekenisvol kan zijn.