De juiste condities voor betere performance

The Playmakers gelooft dat werknemers beter presteren wanneer zij zich betekenisvol voelen en echt begrijpen waaraan zij bijdragen. Maar hoe schep je de juiste condities?

De juiste condities scheppen met het Dantefactor kompas

Wat maakt nou dat werknemers effectief en tevreden zijn in hun werk? Over die vraag hebben vele goeroes en theorieën zich al gebezigd. Zo ook onze Jos. In 2006 krabbelde hij drie factoren voor werkeffectiviteit op een papiertje: passie voor het werk, geloof in het eigen kunnen en de motivatie om te groeien.

Verrek, zou het dan echt zo simpel zijn? Het simpele antwoord is ‘’ja’’. Jos stapte met het papiertje naar een hoogleraar van de Universiteit van Utrecht, gaf het de naam Dantefactor mee en inmiddels is de theorie wetenschappelijk gevalideerd.

Van theorie naar aanpak

 

De zogenoemde Dantefactor vormt de basis van onze aanpak om de juiste condities te scheppen intrinsiek te kunnen presteren. De theorie is verworden tot een kompas met reflectievragen over de intrinsieke verbinding met het werk. Door te kijken naar factoren als collegialiteit, autonomie en leiderschap kunnen we onderzoeken hoe tevreden mensen zijn en wat er moet verbeteren in de werkomgeving om ervoor te zorgen dat werknemers volledig tot hun recht kunnen komen.

“Dit gaat verder dan alleen een meting. De prestaties verbeteren en we hebben ook nog eens de juiste analytics voor personeelsplanning”

Jerry Were – General Manager – Nyungwe Lodge

Ervaar NU!

Altijd de juiste inzichten om het beste van werknemers naar boven te halen? Ervaar nu!


[recaptcha]