Hoe houd je beter focus voor ondernemen?

Hoe word ik een succesvollere ondernemer
31 maart 2016
Beter op koers met mijn bedrijf
15 april 2016
Alles weergeven

Hoe houd je beter focus voor ondernemen?

Het moet maar eens over zijn met al die kreten en dat meten! Mensen zijn gebaat bij DAADKRACHT van jou ondernemer.

Het gaat slecht met de gesteldheid van werkend Nederland, 1 op de 7 mensen vertoont klachten van burn-out. Tweederde is niet bevlogen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Als onderneming wil je toch floreren?

Je bent als ondernemer begonnen met een droom. En ik weet zeker dat jij ook dagelijks met een team van mensen met plezier samen wil werken om jouw droom te realiseren.

Maar….. wat als de hele bups andere gedachten hierover heeft? Jouw de indruk geeft dat ze hele andere dingen belangrijk vinden?

Je hebt het gevoel gekregen dat jij alleen de kar nog trekt, het lijkt erop dat jij alleen de oplossingen moet bedenken, je voelt je meer en meer alleen staan en krijgt allerlei niet belangrijke zaken op jouw bord gelegd.

HOE BRENG JE HIER NU EEN KANTELING IN AAN?

Uit ervaring kan ik delen dat je hier enorm moe van wordt. Het put je uit, je werkt langer door, bent thuis niet te genieten en het blijft malen door je hoofd. Je wilt je namelijk bezighouden met zaken die er voor jou echt toe doen. Verder denken aan de volgende stap richting jouw droom, innoveren en nieuwe kansen pakken. De mensen die met jou werken die moeten het ook zien, voelen en snappen waar jij het als ondernemer voor hebt bedoeld.

WAT ZOEKEN MENSEN NU?

Door de generaties heen, zijn mensen langzaam gaan verlangen naar er echt toe doen. Met plezier betekenisvol kunnen zijn, leren en uitgedaagd worden om zichzelf te blijven ontwikkelen. Dit is voor jou als ondernemer misschien wel DE reden geweest om voor jezelf te beginnen. Je wilde het immers anders, duurzamer, baanbrekender, gekker of eenvoudiger doen?

Het is logisch dat bij al deze veranderingen de traditionele management methoden van sturing geven aan mensen gaat botsen. Als je mensen in een strak functieprofiel blijft proppen en hen blijft beoordelen en controleren op datgene ze daarbinnen moeten kunnen draagt dit niet bij aan de zelfredzaamheid.

Meer en meer mensen hebben het gevoel dat de onderneming en haar leidinggevenden absoluut geen weet hebben hoe hen nu het beste te begeleiden.

PROBLEEM BESTRIJDING

Het is dan ook logisch dat dit punt steeds vaker op de strategische agenda wordt gezet. Misschien is dit punt ook iets dat bij jou regelmatig in overleg terugkomt. Bij het ene bedrijf is het thema strategische personeelsplanning en een ander houdt het op sterke verbetering van betrokkenheid.

Om jezelf echt bezig te kunnen houden met datgene er voor jou toe doet is daadkracht en overgave nodig. De MAGIC voor de onderneming van nu en morgen ligt in het vermogen van het willen begrijpen van de mensen in de organisatie. Het op verschillende manieren kunnen kijken naar hun kwaliteiten. Bovenop wat iemand heeft laten zien vooral kijken naar wie de mensen zijn, waar zij echt blij van worden en binnen welke context dit is.

Deze manier van kijken zijn wij niet gewend en dit betekent een enorme uitdaging om de mensen die nu voor je werken en straks voor je gaan werken gemotiveerd en betrokken te houden.

DE TOEKOMST

De succesvolle ondernemer van morgen start met het omvormen van de traditionele manier van keurslijf proppen en beoordelen naar meervoudig kijken en experimenteren.

Hij werkt vanuit het vermogen mensen te verbinden op hun PASSIE, het geloof in het eigen kunnen en het openstaan voor persoonlijke groei aan de droom van de organisatie.

Het is tijd dat je als ondernemer nu de eerste steen legt om gezamenlijk te kunnen werken aan mooie ambities, waar jij je kunt bezighouden met wat er voor jou toe doet. Waar de mensen met wie je werkt zich vrij voelen en waar zij hun eigen verantwoording nemen voor de dingen die zij doen.

Wil jij meer weten hoe je echt kunt bouwen aan het realiseren van je droom?

Laat je inspireren op www.theplaymakers.nl en ga met ons het gesprek aan. Kop koffie in de gezelligste ondernemerstuin van Utrecht.

Playmaker Team
Playmaker Team
THE PLAYMAKERS willen de wereld van werk mooier kleuren en dragen bij aan een wereld waarin ieder mens met plezier betekenisvol kan zijn.