Beter op koers met mijn bedrijf

Hoe houd je beter focus voor ondernemen?
9 april 2016
Hoe installatiebranche effectiever kan worden
3 juni 2016
Alles weergeven

Beter op koers met mijn bedrijf

Op 11 april jongstleden hebben we in de Stadstuin in Utrecht met een selecte groep van tien mensen gesproken over de vraag: “hoe houd ik de organisatiedroom op koers?”. We hebben daar opnieuw ervaren dat de droom van de ondernemer de drijvende kracht is achter te behalen succes.

De droom van de onderneming vormt het fundament voor succes

Ondernemers met een droom zijn het meest succesvol. Een intrinsieke ambitie die je als een motor voortdrijft om iedere dag het verschil te maken en van betekenis te zijn. Het starten van een onderneming is vandaag de dag zo gepiept, maar met wie ga je zo’n avontuur aan? Een van de ondernemers deelde in de dialoog dat zijn bedrijf is ontstaan door een toevallige ontmoeting met zijn huidige compagnon. In een seminar over leegstaand vastgoed kwamen zij met elkaar in gesprek en bleken dezelfde visie te hebben. Ideeën uitwisselen, brainstormen en de drive om het onmogelijke mogelijk te willen maken was de entree naar een nieuw bedrijf. Onze droom is het ontwikkelen van een bloeiende werk-community met en voor ondernemers.

Ideeën uitwisselen, brainstormen en onze drive het onmogelijke mogelijk te maken was de entree naar een nieuw bedrijf

Voor een startende ondernemer is het net iets makkelijker de droom te volgen dan wanneer je al langer onderneemt. Je hebt namelijk hele andere uitdagingen en je moet continu zorgen dat je de juiste focus houdt. Je zou eigenlijk de tijd moeten hebben om terug te gaan naar de droom en opnieuw te ervaren waarvoor je het allemaal hebt bedoeld. Juist het tijd nemen werd door een aantal ondernemers aan de tafel als lastig ervaren. Je wordt te vaak opgeslokt door de waan van de dag en hebt daardoor weinig tijd om goed stil te staan en te reflecteren op het bestaansrecht van de onderneming. Je zult in het huidige economische klimaat hier wel de tijd voor moeten gaan vrijmaken.

Je wordt opgeslokt door de waan van de dag en hebt weinig tijd om stil te staan en te reflecteren op het bestaansrecht van de onderneming.

Ik heb gemerkt dat de verscheidenheid aan deelnemers; ondernemers, zelfstandigen en medewerkers de diepgang wat belemmerde. De uitdagingen van een ondernemer zijn namelijk van een andere orde dan die van een zelfstandige of van een medewerker. Desalniettemin waren de ondernemers en directeur eigenaren gebaat bij het delen van hun ervaring. Zij werden zich meer bewust en ontdekten wat hen als ondernemer in de weg staat om de organisatie ambitie te kunnen realiseren. Daarom organiseren we in Juni, speciaal voor ondernemers en directeuren, een Business Lounge waarin we doorpraten over het op koers houden van de organisatiedroom. Daar ga je ervaren waar in jouw onderneming doorbraak mogelijkheden liggen.

Geef je nu op voor de Business Lounge op 17 Juni, van 16.00 uur tot 19.00 uur in de Stadstuin in Utrecht. Maximaal 10 deelnemers.

Playmaker Team
Playmaker Team
THE PLAYMAKERS willen de wereld van werk mooier kleuren en dragen bij aan een wereld waarin ieder mens met plezier betekenisvol kan zijn.