Impact maken in de wereld; Play for Purpose

Hoe je richting geeft aan je organisatiedroom
19 januari 2016
Het belang van oprechte dialoog in het bedrijf
24 maart 2016
Alles weergeven

Impact maken in de wereld; Play for Purpose

Steeds meer startende ondernemers beginnen een bedrijf om een bijdrage te kunnen leveren aan een betere wereld. Het groeiend bewustzijn dat wij als mensen de aarde “te leen” hebben zorgt voor het ontstaan van boeiende bedrijven. Voortgedreven iets te betekenen voor de “common good”.

Ondernemen vanuit een droom

Wie had het twintig jaar geleden kunnen bedenken dat een alternatief voor het vervaardigen van papier uit pulp een rots zou zijn. Het jonge bedrijf On The Rocks streeft, onder aanvoering van Anne Pleun van Eijsden, naar een wereld waar steen een alternatief is voor papier. Hier wordt ondernemen voortgedreven door de wil om maatschappelijk van betekenis te kunnen zijn.

Betekenisvol willen zijn

Waar komt de hunker om goed te doen toch vandaan? Enerzijds zien we door de jaren heen dat gedragingen zoals; ertoe doen, uitdagingen krijgen, blijven leren en plezier hebben steeds sterker worden.

Anderzijds zet de huidige handel en wandel binnen veel bedrijven medewerkers aan tot reflectie op datgene zij dagelijks doen. Vaak gebeurd dit reflecteren overigens pas in een stadium wanneer medewerkers dreigen, of al zijn uitgevallen uit het arbeidsproces. Iedereen verdiend het toch zijn volledige potentieel in te kunnen zetten, zonder dat hij of zij daar een tol voor moet betalen?

Een Playzone!

Hoe zou het zijn wanneer bedrijven zich ontpoppen als een Playzone? Een bedrijf waar mensen gezamenlijk met plezier betekenisvol kunnen zijn? Waar het bedrijf maatschappelijke relevantie op een geloofwaardige manier heeft verbonden met geld verdienen. Waar alle medewerkers hun passie en creativiteit dagelijks voor willen inzetten. Waar mensen geloven in hun eigen kwaliteiten en blijven openstaan voor het delen en ontwikkelen van hun leervermogen. Waar een ultieme focus ligt op de complete mens om wie hij is en waar hij blij van wordt.

De contouren van zo’n Playzone worden bij de start van een bedrijf al snel gelegd. Het is namelijk het vuur dat brand in de harten van de oprichters, de passie waar zij met volle energie dagelijks richting aan geven. Hoe zou het zijn wanneer die vibe kan worden vastgehouden en dat je groeit met een team van mensen dat begrijpt wat de bedoeling is en focus blijft houden op de juiste dingen?

Meervoudig kijken

Een Playzone creëren vraagt om nieuwe manieren van kijken en doen. Het vraagt om het verbinding maken met de complete mens. Ertoe willen doen en je intrinsiek verbinden vraagt namelijk meer dan alleen vanuit de ratio richting geven.

Binnen een Playzone gaat het om de mate van het inzetten van hoofd, hart en lijf bij het verbinden van de organisatie droom aan het DNA en de waarde van de mensen. Het gaat in de Playzone om het continue voeden van het leervermogen van de mensen vanuit een waarde dialoog, zodat zij hun verantwoording blijven pakken in de rol die zij vervullen.

Voeden van leervermogen

Binnen een Playzone kan er effectief samengewerkt worden omdat de complete mens continu in verbinding staat met de organisatie droom.

Een Playzone heeft ook geen aparte managers nodig om zich te ontfermen over engagement. De Playmaker houdt de mensen in het bedrijf op koers. De Playmaker is een nieuwe rol die opgepakt kan worden door iedereen die lef kan tonen, ontvankelijk en nieuwsgierig is. Iemand die blij wordt van het voeren van gesprekken over datgene er voor mensen toe doet. De Playmaker stimuleert zelfreflectie, persoonlijk leiderschap en faciliteert het scheppen van de juiste werkcondities. Bouw jij ook met Playmakers aan een Playzone? Doe inzicht op in een experience sessie of maak een afspraak en kijk of een Playmaker iets voor jou is.

 

THE PLAYMAKERS

“Aligning people, business and purpose; because everyone matters!”

 

Playmaker Team
Playmaker Team
THE PLAYMAKERS willen de wereld van werk mooier kleuren en dragen bij aan een wereld waarin ieder mens met plezier betekenisvol kan zijn.