Wij geloven dat ieder mens zich betekenisvol voelt zodra hij volledig tot zijn recht komt en positieve impact maakt in werk.

Ruim 88% van de mensen bruist niet dagelijks van energie in het werk. De manier waarop talent en prestatie gestimuleerd wordt leidt tot stijgende ontevredenheid, stress en uitval. Hierdoor worden miljoenen verspilt en komen mensen en bedrijven onvoldoende tot hun recht. Wij laten zien hoe leiderschap en talentontwikkeling anders kan.

In de laatste 75 jaar is er enorm veel veranderd in de wereld van werk. Snelle technologische ontwikkeling, baanbrekende nieuwe business modellen en veranderende behoeften en kijk op de functie van werk. Het gevolg hiervan is dat bedrijven totaal geen grip krijgen effectief in te spelen zonder dat dit leidt tot ongenoegen, stress en uitval. Ook het onderwijs loopt achter de feiten aan zodat het talent van de instromende medewerkers veel te lang nodig heeft om tot recht te komen.

Hier maakt The Playmakers korte metten mee. Onze passie om positieve impact te maken en van betekenis te zijn maakt het mogelijk werkgever en werknemer opnieuw met elkaar te verbinden. Wij ontwikkelen mindset en vaardigheden zodat ondernemingsdromen worden gerealiseerd en dat mensen hun volle talent potentieel kunnen benutten.

Een consultancy bureau dat mensen en bedrijven tot hun recht wil laten komen, dat zijn wij.

Met ons internationale team werken wij aan onze missie om op een menselijke manier prestatie en tevredenheid in werk maximaliseren,

zodat iedereen tot zijn recht komt.

null

Is de man achter The playmakers, onvermoeid enthousiast voor het leven en de mens. Blijft de reden dat mensen voor ons kiezen. Inspireert, gidst, droomt.

Jos van Snippenberg

Chief Executive Playmaker
null

Heeft altijd een mening, zet die het liefst zo snel mogelijk om naar acties en draagkracht. Analyseert, houdt scherp, zorgt voor verheldering en actie.

Michelle Schijnemakers

IT & Development
null

Gelooft sterk in het idee van zijn pa. Houdt niet van gedoe, of om de pot heen draaien. Verankert ideeën, laat zich niet jagen. Is ons kompas als we afdwalen.

Lars van Snippenberg

Marketing & Communicatie
Jos van Snippenberg, geeft als founder CEO leiding aan de groei van The Playmakers. In 2006 start hij een onderzoek dat het fundament vormt voor de huidige werkwijze. Hij beseft zich dat wanneer mensen zich verzetten tegen het leren van nieuwe kennis en vaardigheden, iets in de werkcontext hen tegenhoudt waardoor zij niet ontvankelijk zijn.

Het bracht de stelling dat de mate van passie voor het werk, een rotsvast geloof in eigen kunnen en openstaan om te ontwikkelen en te groeien een voorspellende waarde hebben voor werkeffectiviteit en tevredenheid.

De bevindingen werden verwerkt in het Dantefactor Kompas, dat live ging in 2008. Tien jaar later is dit onderdeel van de huidige aanpak om organisaties effectiever te laten presteren: het Playmaker Model. Dit model bestaat vandaag de dag uit het programma van digitale tools, technieken, opleidingen, trainingen en consultancy diensten.

Internationale Partner Playmakers

null

Rachelle

PARTNER PLAYMAKER IT
null

Andre

PARTNER PLAYMAKER DU
null

Gerard

PARTNER PLAYMAKER UK
null

Maciej

PARTNER PLAYMAKER PL
null

Dmitry

PARTNER PLAYMAKER RU
null

Eric

PARTNER PLAYMAKER FR
null

Steven

PARTNER PLAYMAKER DE
null

Jiri

PARTNER PLAYMAKER TJ/SL

Blogs en inspirerende content

Doing business for good

Een positieve impact creëren in de wereld staat voorop en ligt verankerd in ons DNA.
Naast het bouwen van betekenisvolle bedrijven geven wij onze kennis en ervaring door aan diegenen die hun volle potentieel niet kunnen benutten. Voor dit Play It Forward programma reserveren wij minimaal 10% van onze winst.