MIJN BEDRIJF

Creëer een betekenisvol bedrijf waar iedereen voor wil blijven werken, het beste van zichzelf geeft en positieve impact maakt in het werk.

Ontdek de sleutel

Stel je eens voor hoe het zou zijn wanneer je jouw bedrijf of afdeling kunt leiden met meer tijd en focus voor het maken van strategieën voor de toekomst.

Stel je eens voor dat je iedere dag energiek naar je werk toe gaat omdat iedereen op de juiste plaats zit, verantwoording neemt voor persoonlijke groei en de te realiseren doelen.

De winst en impact zou waarschijnlijk door het dak schieten, je zou meer voldoening voelen omdat het bedrijf een echt verschil maakt, je zou je in de weekenden niet meer hoeven druk te maken over openstaande vacatures en het werk, je zou eindelijk kunnen genieten en meer tijd besteden aan je familie en je sport.

Stel jezelf de vraag, gaat het handhaven van de oeroude management methoden, bureaucratie en command & control je al dat moois opleveren?

Stop dan de frustratie en het wakker liggen en implementeer onze in praktijk bewezen integrale aanpak.

Wij maken het onmogelijke mogelijk!

Wij hebben een aanpak ontwikkeld gebaseerd op wetenschappelijke validatie, honderden jaren van logica en bewezen praktijkervaring van wereldleiders en zakenmensen.

In tegenstelling tot vaak energie slurpende veranderingstrajecten, het introduceren van “heppie peppie” tools en awards.

Dragen wij zorg voor een sterke alignment tussen de mensen, het bestaansrecht van het bedrijf en het dagelijkse werk.

Een aanpak die direct de werkeffectiviteit, tevredenheid, en de totale aantrekkingskracht van het bedrijf verhoogt. Wij borgen het lange termijn succes door het implementeren van bewezen “collegiale coaching” met waarde dialogen.

Wij transformeren de totale menswaarde in

ondernemingswaarde!

Met als belangrijkste voordelen…

1

Aantrekkelijk werkgever

Door een duidelijke authentieke identiteit en datgene het bedrijf wil realiseren. Dit verhoogt de aantrekkelijkheid bij het juiste generatie Y en Z talent om voor je te willen blijven werken.

2

Gemotiveerde medewerkers

Doordat medewerkers voelen en begrijpen waaraan zij dagelijks bijdragen. Hierdoor zullen zij congruent handelen op een manier die past bij de gewenste cultuur en het bedrijfs DNA.

3

Behouden juiste medewerkers

Doordat “Playmakers” waarde dialogen voeren met collega’s leren zij bespreekbaar maken wat ertoe doet in werk. Hierdoor blijft er continu inzicht wat ieder nodig heeft en HR de juiste condities kan scheppen zodat medewerkers zich aan je binden.

4

Impact gedreven cultuur

Doordat iedere medewerker met een eigen impact in werk kompas reflecteert op de kernfacetten voor werkeffectiviteit en tevredenheid, wordt impact maken, groei en ontwikkeling iets van iedereen.

5

Duurzaam effect

Door empowerment en mentoring op specifieke cultuur thema’s wordt er continu gewerkt aan het borgen van een sterke cultuur waarin mensen graag willen werken en het beste van zichzelf willen geven.

Wat klanten zeggen 

Een echte meerwaarde voor ons bedrijf

Het partnership startte in 2017 ons doel was om de intrinsieke motivatie van de medewerkers te behouden. Wij hebben gewerkt aan het bouwen van een sterke cultuur die we in stand houden met peer coaching.

Wij zijn in 4 jaar tijd gegroeid naar 100 medewerkers en hebben 10 Playmakers opgeleid. Zij voeren frequent met hun collega’s een waarde dialoog. Het geeft de juiste informatie om aantrekkelijk te blijven voor onze medewerkers, we kunnen goed focus blijven houden op de groei en ontwikkeling van het bedrijf. Waarbij onze impact en bottom line de afgelopen jaren groeit.

Ceo Lumicks BV; Olivier Heyning

Ga voor een volledig tailormade, pragmatisch en

modulaire aanpak, met impact vanaf de start!