Welke organisaties en mensen zijn een match met onze werkwijze

Mensen die verantwoording willen nemen, voor zichzelf en elkaar. Bedrijven die impact willen hebben in de breedste zin van het woord.

Organisaties die intern en extern streven naar een betere wereld voor iedereen waarin mensen de drijvende kracht zijn achter dat succes. Iedereen die zich daarin kan vinden wordt blij van werken met ons model, in het bijzonder wanneer die organisatie ambitieus is en naar een volgende fase onderweg is.

De eerste stap in de richting van een Playmakers traject

ligt bij het hoofd van de organisatie.

De founder, de CEO of de directeur-eigenaar. Want zonder de steun en drijvende kracht van het hoofd van de organisatie kom je er niet. Maar ook het MT moet erachter staan. En natuurlijk ook de werknemers. Alleen samen, met hoofden in dezelfde richting, kan je de goede kant op.

ONE-STOP SHOP

Geen aparte trajecten meer die alleen op het bedrijf, de mensen, de cultuur of de monitoring gericht zijn.

GEDEELDE VERANTWOORDELIJKHEID

Een aanpak die regie bij het individu én bij de organisatie legt. Samen realiseer je de gewenste impact op elk gebied.

DATA & PEOPLE DRIVEN

Maakt inzichtelijk wat de impact van de transitie is, zowel intern als extern en de mogelijkheid bieden hierop zelf te blijven bijsturen.

DON’T FIX WHAT ISN’T BROKEN

Onze brede aanpak behoudt de kwaliteiten die bijdragen tot de huidige successen. We veranderen alleen wat verandering behoeft.

Door mens, missie en context te activeren initieer je veranderingen binnen de gehele organisatie, en niet alleen een deel daarvan.

Onze tools verhogen bewustzijn over welke hulpbronnen en werkcondities nodig zijn om mensen tot hun recht te komen en verzamelen van data voor rapportage en bijsturing. Daarnaast bieden we mentoring, opleiding en consultancy, in lijn met het Playmaker gedachtengoed.

In de afgelopen jaren heeft een groot aantal organisaties succesvol gewerkt met The Playmakers. Corporates, Start & Scale ups, gemeenten en overheden.

Onze methodiek gaf inzicht in waar de focus te leggen en de juiste werkcondities te scheppen op individueel en teamniveau. En had daarmee ook een positief effect op verminderde uitstroom, verhoogde klantwaardering, motivatie en enthousiasme, loyaliteit, commitment en het verminderen van kosten voor recruitment en training.

Rodenstock
Ecolab
MERZ
Ministerie justitie veiligheid IND
Bright Cape
S4c
Lumicks
ACE Venture
BislSmart
metMotion
Trivento
Pets International

Stop paying, start playing!

NEEM CONTACT OP

VERHOOGD BEWUSTZIJN

Dit leidt tot het nemen van verantwoordelijkheid voor groei en zo tot resultaat omdat het bedrijf beschikt over een loyaal, effectief en gepassioneerd team.

GEZONDE CULTUUR

Gezonde cultuur die mensen in de organisatie bindt en verbindt. Dit draagt bij aan een positief imago en een werkcultuur waarin mensen zich op hun plek voelen en ook het juiste talent zal instromen

VERSNELLING VAN GROEI

in omzet, winst, klanttevredenheid en time-to-market. Wat leidt tot moeiteloos kunnen schalen, genereren en waarmaken van investeringen.

STABILITEIT

Minder verloop en minder verzuim waardoor het vertrouwen in de organisatie groeit, zowel intern als extern.